Strony: [1]   Do doÅ‚u
  Drukuj  
Autor WÄ…tek: Pytanie o K/W  (Przeczytany 504 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
RobcioV
Trial
*

« : Lipiec 31, 2010, 08:55:47 »

Witam.

Chce zrobić postać pod tanka, mam Knight/Warrior (niezbyt wysoki lvl) i coraz bardziej zastanawiam się nad K/P. Tutaj właśnie mam pytanie. Który (K/W czy K/P) jest milej widziany
i chętniej brany na tanka, czy może są na równi? Drugie pytanie mam dotyczące "Formacji Defensywnej", czy przydaje się przy tankowaniu (daje około 6-7k pdef?)?
MógÅ‚ by ktoÅ› podać mi + i - K/W i K/P  UÅ›miech ?

Z góry dziÄ™ki za odpowiedź.  UÅ›miech
RUNES OF MAGIC - ONLINE.PL - Forum
« : Lipiec 31, 2010, 08:55:47 »

Matikte
Pismak - szaleniec

---===Poisoner===---

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 31, 2010, 10:02:23 »

Mile widziane są obydwa połączenia. K/W to postać tj. silna fizycznie, zaś K/P ma możliwość samoleczenia się. No i tutaj można by polemizować, bo w party i tak przeważnie znajduje się min. 1 osoba z umiejętnościami leczącymi. Więc K/P według mnie bardziej do gry solo i solowania bossów (np.) a K/W do party, ale ja nie jestem w end-game, więc mogę się mylić.

Pozdrawiam Duży uśmiech
Boromir4
-=Moderator=-
Pismak - szaleniec

Siochain - Boropl R/K

« Odpowiedz #2 : Lipiec 31, 2010, 10:28:05 »

To, że z priesta dostaje się self heal nie ma nic do tankowania. K/W to najlepszy tank, ze względu na magic barrier holy aurę, buff na zmniejszenie aggro reszcie party(25%), do tego kilka mniej przydatnych umiejętności.

K/W nie dostaje żadnych elitek do tankowania(poza zwiÄ™kszonymi obrażeniami Whirlwind Shield), pasyw na 2h axe na instancjach siÄ™ nie przydaje, bo i tak lepiej biegać z 1h+tarcza(macro na zmianÄ™ eq dziaÅ‚a zawsze z pewnym opuźnieniem, a moby trzeba aggrować bardzo czÄ™sto). Przydać by sie mógÅ‚ jeszcze whirlwind. 60 dodatkowego str, slash i berserker w tankowaniu nie pomogÄ… i pomocne sÄ… tylko w czasie expienia(a dla tego samego nie opÅ‚aca siÄ™ brać takiej subki) 

Jeśli się zastanawiasz nad zmianą suby, żeby być super tankiem, to możliwości są dwie: wybierasz priesta albo scouta

A co do drugiego pytania to w end game na poziomie HoS tank wyciÄ…ga 30-50k defa, myÅ›lisz, że te 5 tysiÄ™cy cos zmieni JÄ™zyk 
RobcioV
Trial
*

« Odpowiedz #3 : Lipiec 31, 2010, 10:37:14 »

To, że z priesta dostaje się self heal nie ma nic do tankowania. K/W to najlepszy tank, ze względu na magic barrier holy aurę, buff na zmniejszenie aggro reszcie party(25%), do tego kilka mniej przydatnych umiejętności.

K/P?
Bocianex
Trial
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 31, 2010, 11:23:58 »

K/P?
Tak chodziło o K/P.

Żeby nie robić nowego tematu, spytam tu. Gram K/P i do solo expi się dobrze, bo zawsze mam full hp. A mam pytanie o K/W, czy podczas expienia nie przeszkadza brak self heala, oczywiście chodzi mi o end-game. Czy do zregenerowania hp trzeba czekać/potować, czy nie przeszkadza brak regeneracji?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2010, 11:27:08 wysÅ‚ane przez Bocianex » Zapisane
Thamir
Mistrz spamowania

« Odpowiedz #5 : Lipiec 31, 2010, 13:03:16 »

Ja nie wnikam skąd przekonanie, że K/P jest najlepszy do tankowania...o.O

Magic barrier - na expienie i tak guzik co się przydaje, a na instancjach każdy p to ma, więc pożytku nie ma.
Holy aura - tak samo na instancjach mało przydatny buff, gdyż na instancjach tank ma wyżyć i być wyleczony, a nie ledwo co dawać radę.
Buff na zmniejszenie aggro - hmm identycznie jak powyżej, tank ma utrzymywać aggro, a że byle kto, go przeagruje to wyjście jest jedno...wrócić na mniej wymagające instancje o.O

K/W, K/S są również dobrymi tankami, a nawet lepszymi.
Boromir4
-=Moderator=-
Pismak - szaleniec

Siochain - Boropl R/K

« Odpowiedz #6 : Lipiec 31, 2010, 14:18:59 »

ale przy 25% buffie magowie czy melee dps nie muszą sie obawaiać, że przy jakims mocnym pierdyknięciu chocby o punkt przeagrują tanka. Fartholku ja wiem, że tyś mega koks i grasz z najlepszymi, gdzie każdy jest robotem i nie popełnia błędów, ale wierz mi są też inni gracze w tej grze i oni uzywają holy aury, buffa na aggro, itd.
Taszak
Aktywny użytkownik

Znajdź mnie na Saroaid, a dam ci "Skarb"!

« Odpowiedz #7 : Lipiec 31, 2010, 23:20:41 »

Takie dyskusje już byÅ‚y, jedna mojego autorstwa  Duży uÅ›miech zdradzÄ™ wam najwiÄ™kszy sekret. Nie ma najlepszego tanka! Każdy ma plusy i minusy. Na przykÅ‚ad: K/P najlepszÄ… cechÄ… jest zmniejszenie aggro i dużo many, ale DMG podupada, bo nie ma wielu skilli atakujÄ…cych.  K/W nie ma zmniejszenia aggro, ale ma Å›wietny DMG i dobrze trzyma aggro jeÅ›li chodzi o dÅ‚uższe starcia, ale potrzeba tak z 10sek. żeby nabiÅ‚ porzÄ…dne aggro. K/S to mój faworyt. Elitkami potrafi zaggrować 1 mobka na staÅ‚e lub 10 na pewien czas. Bardzo przydatne. No i ma super DMG dziÄ™ki elitce zwiÄ™kszajÄ…cej obrażenia Å›wiÄ™tego ataku( najlepszy skill do wbijania aggro) i skilli z Å‚uku, bo może go nosić i zbierać aggro już na odlegÅ‚ość. Reszty połączeÅ„ nie znam, ale wiem jedno. TANK TO TANK. I nic tego nie zmieni. OsobiÅ›cie polecam K/S
Leoreth
Trial
*

« Odpowiedz #8 : SierpieÅ„ 02, 2010, 13:54:46 »

ale przy 25% buffie magowie czy melee dps nie muszą sie obawaiać, że przy jakims mocnym pierdyknięciu chocby o punkt przeagrują tanka.

Boro zlituj sie, po tym co wypisujesz w topicach o knighcie musialam zalozyc konto tylko po to zeby sprostowac Twoje bzdury.

Zalozmy, ze mamy 2 identyczne pt, z tym, ze w pt nr 1 tankiem jest K/P, a w pt nr 2 K/W, obaj knighci maja bron z takime samym dpsem, z tym, ze K/W uzywa 2h axe a K/P np. 2h hammera.

Pt 1.
Tank z 1 pkt dmg zadanego z uzyciem HS wytwarza 5 pkt aggro.
Dps z buffem HP (holy protection) z 1 pkt dmg ma 0.75 pkt aggro.
Stosunek aggro tanka do aggro dpsa z 1 pkt dmg wynosi 5/0.75 = 6.66.

Pt 2.
Tank z 1 pkt dmg zadanego z uzyciem HS wytwarza 6.9 pkt aggro. (two-handed axe training = +38%)
Dps bez HP z 1 pkt dmg ma 1 pkt aggro.
Stosunek aggro tanka do aggro dpsa z 1 pkt dmg wynosi 6.9/1 = 6.9.

Wniosek jest chyba prosty do zauwazenia - K/W latwiej utrzyma aggro z normalnymi dpsami niz K/P z ograniczonymi przez HP.
Poza tym, wracajac do Twojej wypowiedzi, 25% to nieduzo, mocne pierdykniecie zawsze moze sie bardzo zle skonczyc  JÄ™zyk

To tylko porownanie K/P i K/W, inna sprawa to K/S ze swoim lukiem (6 stat + runka na aggro) i ulepszonym HS (prawie o polowe mocniejszy).

Co do magic barrier - tak jak napisal Thamir, w pt ZAWSZE jest priest, a jak nie ma priesta to znaczy, ze pt bije cos tak slabego ze MB nie jest do niczego potrzebny Język. Bo 36% mdef to malo, a poza tym gdyby mdef byl tak potrzebny jak pdef, wtedy priest tez bylby tankiem, bo jakby nie bylo mdefa ma pod dostatkiem Język
Holy aura - 5 sekund moze sie czasem przydac ale to za malo zeby zdazyc cokolwiek zrobic. Swoja droga priest ma setowego skilla a la holy aura ale dla calego pt...
Self heal - smiech na sali. W pt kompletnie nieprzydatne (regenka wykoksanego K/P z arlonem t8 (+612 HPIP) - ok.360, regenka sredniej jakosci priesta - 1000+). Co do solowania - questy solo zrobi KAZDA klasa/kombinacja na itemach questowych, solowanie czegos wiecej z najnizszym dmg ze wszystkich klas - tylko dla desperatow.

I mala rada - jak nie grasz knightem to nie wypowiadaj sie o nim tak, jakbys wszystko wiedzial.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: