Arcane Transmutor
Witam i przedstawiam mój poradnik dotyczący ulepszania przedmiotów w Arcane Transmutator. Samo to narzędzie ma jeszcze pare innych zastosowań ale opiszę to najtrudniejsze.
No to jedziemy.
1. Aby w ogóle mieć dostęp do Transmutora należy wykonać jedną z pierwszych misji w Veranas w Class Hall u
Lehman'a, bez tego chcąc wejść w Arcane Transmutor pojawi się taki o to komunikat.

2. Sprawa jest prosta wystarczy pobrać od niego quest i nigdzie nie biegając odrazu mu go oddać.

3. Następnie będąc już w posiadaniu Transmutora będą nam potrzebne specjalne punkty (Arcane Transmutor Charge

) na poczÄ…tku dostajemy ich 10 za darmo.

4. Jednak później aby je zdobyć musimy wykonać Daily Questy ( Questy w każdym mieście z tablicy ogłoszeń ) za które dostajemy monety

.
-
1 Arcane Transmutor Charge = 30 monet.
Tablica z której bierzemy Daily Questy, możemy ich wykonać tylko 10 dziennie za jeden quest dostajemy 10 monet.

5. Następnie wymieniamy te monety na potrzebne nam punkty u Lehman'a

6. Później udajemy się do
Odeley Prole [Enchanter] w zachodniej części Veranas.

7. Kupno oraz odpowiedni wybór Fusion Stonów.
Rodzaje Fusion Stonów:
a) Random Fusion Stone - najtańszy jednak za to wszystkie atrybuty zostają wylosowane

b) Fusion Stone trochę droższy ok. 6k golda ale zostają wylosowane tylko 2 atrybuty a o trzecim wiemy kupując kamień

c) Fusion Stone najdroższy ok. 12k jednak chyba najlepszy wybór, gdyż o 2 pierwszych statach wiemy i tylko jeden ostatni zostaje wylosowany

8. Mój wybór to 3x Fusion Stone z takimi samymi atrybutami:

Oczywiście nie kupiłem tych kamieni od Odeley bo wylosowanie 3 kamieni z jednakowymi statystykami kosztowało by mnie sporo kasy. Najlepiej znaleźć identyczne kamienie w Auction House.
9. Tworzenie Mana Stonów.
Tworzenie tych kamieni odbywa się poprzez połączenie Fusion Stona z przedmiotem, który zostanie zniszczony.
1st Mana Stone

2nd Mana Stone

3rd Mana Stone

10. Wynik końcowy.

11.b. Druga opcja to mając już te 3 Mana Stony możemy je znów ze sobą połączyć otrzymując jeden Mana Stone na wyższy tier i tak należy zrobić 3 razy. Następnie można już te 3 lepsze Magic Stony połączyć z przedmiotem lub znowu można je połączyć ze sobą uzyskując Mana Stona na wyższy tier itd.
Uwagi:
-Mana Stony można łączyć ze sobą lub z itemami jedynie jeśli mają ten sam tier (poziom)
-Tier niszczonego przedmiotu = tier otrzymanego Mana Stona (np. Sword tier2 + Fusion Stone=Mana Stone tier2)
12. SYSTEM DOPASOWYWANIA STATYSTYK
No więc tak mając przykładowo:
Mana Stone 1+3 Intelligence
INTELLECT I+5 Dark resistance
DARK I+17 Maximum MP
MAGIC II+6 Stamina
STAMINA IIIMana Stone 2+3 Intelligence
INTELLECT I+1 All attributes
ABILITY I+17 Maximum MP
MAGIC II+8 Intelligence
INTELLECT IVMana Stone 3+5 Physical Attack
MIGHT I+3 Wisdom
SPIRIT I+4 Strength
STRENGTH II+8 Stamina
STAMINA IV
Wartości przy typach kamieni (zaznaczone na czerwono) które się powtarzają, nie są sumowane czyli np. przy INTELLECT I(+3 Intelligence) i INTELLECT I (+3 Intelligence) NIE otrzymamy Intelligence +6 tylo Intelligence +3.
Po takim zestawieniu kamieni wyjdzie taki efekt:
+3 Intelligence
DARK I+1 All attributes
ABILITY I+5 Physical Attack
MIGHT I+3 Wisdom
SPIRIT I+17 Maximum MP
MAGIC IIW efekcie końcowym Mana Stone może posiadać maksymalnie 6 statystyk.
Zatem na początku do Mana Stone Tier 3 przechodzą z każdego kamienia po dwie statystyki:
Mana Stone 1+3 Intelligence
DARK IMana Stone 2+3 Intelligence
INTELLECT I +1 All attributes
ABILITY I(INTELLECT I: Ten typ pojawił się już wcześniej więc przechodzi tylko +1 All attributes)
Mana Stone 3+5 Physical Attack
MIGHT I+3 Wisdom
SPIRIT IMamy już 5 statystyk gdyż jedna się powtórzyłą, więc zaczynając znowu od początku dopasowuje kolejnego Stata:
Mana Stone I
+17 Maximum MP
MAGIC III jest już 6 zielonych statów. Z żółtymi statystykami będzie podobnie, gdyż na jeden typ kamienai przypadają 2 atrybuty.
Niniejszy poradnik nie jest żadną kopią z innej strony został on napisany przeze mnie wykorzystując swoje doświadczenie, oraz porady innych graczy. Poświęciłem nad nim swój własny czas więc prosiłbym o nie kopiowanie i nie rozpowszechnianie go bez mojej zgody.